1802318.jpg

Tätä ohjetta noudattaen ruokkii noin viisi nälkäistä toveria:

reilu 1 kg marinoimatonta porsaan grillikylkeä

Herkkusienikastike:

5 jumbo herkkusientä
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl kermaa
1 dl vettä
½ juuresliemikuutio
pippuria

+sopiva määrä keitettyjä perunoita ruokailijaa kohden

Leikkaa grillikylki raakana sopivan kokoisiksi annospaloiksi.
Laita kylki folioon käärittynä uuniin n. 150 asteeseen reiluksi tunniksi.

Pilko sipulit ja kuullota niitä kattilassa pienessä määrässä voita. Lisää pilkotut herkkusienet.
Kuullota sen aikaa, että ainekset pehmenevät. Lisää vehnäjauhot, sekoittele ja paista vielä hetki.
Lisää vesi, kerma ja juuresliemikuutio. Anna muhia n. 15 min ja mausta lopuksi pippurilla, tarvittaessa lisää suolaa.

Asettele kypsyneet grillikyljen palaset grilliin ja grillaile sen aikaa, että saavat vähän väriä.
Mausta lopuksi suolalla ja pippurilla.

Kerää mieleinen määrä kylkeä lautasellesi, valitse sopivan kokoiset keitetyt perunat kaveriksi ja lisää päälle iso kauhallinen kastiketta. Voit ripotella reilusti persiljaa koristeeksi. Annos maistuu parhaimmalta Hyvässä seurassa ja kesäisessä ulkoilmasäässä!