1807256.jpg

Neljälle-viidelle ruokailijalle:

500g pastaa


1 prk tonnikalaa vedessä
½ prk (Pirkka) chilitonnikalaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
mustia oliiveja
1 kalaliemikuutio
½ prk tomaattimurskaa
1 prk
crème fraîchea
100 g katkarapuja
tuoretta tilliä
mustapippuria
½ sitruunan mehu
(½ dl valkoviiniä)

Lisää pastan keitinveteen ½ kalaliemikuutio ja keitä pasta ohjeen mukaan.

Pilko sipulit ja kuullota ne pienessä määrässä öljyä. Lisää puoliksi leikatut oliivit ja tonnikalat. Paista hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, valkoviini ja kalaliemikuutio ja anna muhia pienellä lämmöllä 5min. Lisää katkaravut, silputtu tilli, pippuri, sitruunan mehu sekä puolikas purkki
crème fraîchea. Kuumenna kastiketta vielä muutama minuutti.

Yhdistä pasta ja tonnikalakastike. Lisää jäljelle jäänyt
crème fraîche ja sekoittele hyvin.
Koristele pasta tillillä ja pinnalle voi ripotella lisäksi vielä parmesan-juustoa. Älä kuitenkaan huolestu, jos kaapeistasi sattuu parmesan-juusto puuttumaan. Itse olen mieltynyt käyttämään korppujauhoja juuston sijaisena. Korppujauhot sattuvat olemaan suhteellisen edullisia ja näyttävätkin melkein samalta kuin juustoraaste.

Pastan seuralaisena voi nauttia vaikka mahdollisesti jäljelle jääneen valkkarin! ;)