1893571.jpg

Seuraava määrä ruokaa riittää noin viiden henkilön porukalle:

800 g (esim. Pirkka) karjalanpaistilihaa
4 porkkanaa
1 oranssi paprika
1 punainen paprika
1 tuore punainen chili
2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
n. 5 dl vettä
1 lihaliemikuutio
korkillinen punaviinietikkaa
2 dl tomaattimurskaa
puoli purkkia ananaspaloja
paprikajauhetta
muutama maustepippuri
2 laakerinlehteä
oman maun mukaan sweet chilikastiketta
1 rkl soijakastiketta
pari lusikallista yrtti-pippurituorejuustoa

Kuumenna pannulla pieni määrä voita ja öljyä. Paista lihat kahdessa tai kolmessa osassa kuumalla pannulla. Lisää lihat haudutuspataan, tai kattilaan,  ja lisää vettä sen verran, että lihat peittyvät.
Suikaloi porkkanat ja paprikat. Lohko sipulit ja valkosipulit. Yhdistä kaikki ja freesaa pannulla kevyesti tomaattipyreen kanssa. Tässä vaiheessa voit heittää vihannekset pataan lihojen joukkoon ja lisätä taas vettä, että koko keitos saadaan peittymään. Lisää mausteet ja muut reseptiin kuuluvat tuotteet, lukuunottamatta tuorejuustoa, joka lisätään parin tunnin haudutuksen jälkeen. Pata voi huoletta poreilla, mikäli aikaa on, kolmekin tuntia. Tällöin kannattaa lisäillä tilkka vettä aina silloin tällöin.

Mikäli haluat syödä padan uuniperunoiden kanssa, (kuten minä) kannattaa perunat pestä hyvin ja kääriä ne folioon. Perunat kypsyy uunissa n. 200 asteessa reippaan tunnin.
Tee kypsiin perunoihin viillot ja piilota sinne hieman padasta tuttua tuorejuustoa.

Pata maistuu erinomaiselta myös riisin ja salaatin seuralaisena!